Is het de moeite waard om hashtags te registreren?


Is het de moeite waard om hashtags te registreren? En is het eigenlijk wel mogelijk om daar gebruik van te maken? Welke voordelen heeft het? In sommige artikelen staat dat het van belang is om te weten dat het niet legaal is, dat je de eigenaar bent van een hashtag. Jouw doel is dat je gewoon een hashtag kiest en gaat gebruiken en mensen zullen deze dan associëren met jouw merk. Het moet dan een onderscheidende zin zijn of een bijzonder woord zijn, die in verband kunnen worden gebracht met jouw bedrijf of met de berichten die je plaatst. Op social media worden de hashtags gebruikt om te kijken wie ze gebruikt en je kunt ook een hashtag gebruiken die anderen nog niet hebben gebruikt. Hierdoor zorg jij dat je naamsbekendheid gaat krijgen met deze tag en je hoopt dat mensen deze ook gaan gebruiken (zoals trouwe volgens van jouw bedrijf). Je kunt deze tags dan gebruiken als je berichten plaatst op social media of wanneer je in gesprek gaat met anderen. Als je een hashtag ziet die vaak wordt gebruikt, probeer dan wat anders te zoeken, iets origineels. Voor de marketing van je merk is het van belang dat er goede hashtags gebruikt worden. Deze worden namelijk in een categorie geplaatst en deze kunnen anderen ook weer aanklikken en gebruiken. Daarom is het erg waardevol als hulpmiddel voor de marketing van je merk.

Hashtag aanvragen

Als je je eigen hashtag aan wil vragen, dan zijn er een paar stappen die je kunt zetten. Veel mensen maken daarvoor gebruik van Twubs.com. Het is een gratis dienst en daar kun je ook je Twitter event streams beheren. Om een hashtag te kunnen claimen, moet je eerst een hashtag kiezen en dan kun je deze bezitten en gebruiken. Zorg dat de posts, die je gaat plaatsen op social media, deze tags dan ook bevatten, zodat je hiermee sneller bekendheid kunt krijgen. Moedig je doelgroep ook aan om hier gebruik van te maken.

Hashtag registreren

Een hashtag registreren is een goede manier om te zorgen voor je social media updates, die over hetzelfde onderwerp gaan. Je kunt hier ook een onderwerp aanklikken en dan meteen zien welke berichten deze tags ook bevatten. Als je een hashtag toevoegt aan een woord of zinsdeel, dan kan er op de tag geklikt worden. Iedereen kan de tag dan zien en als je daar op hebt geklikt dan kun je ook zien wie deze tag nog meer heeft gebruikt. Ze zorgen ervoor dat de populariteit beter wordt en daarom kun je ook snel inzien wat het bij bedrijven voor invloed heeft op de bekendheid. Het registreren van een hashtag kan wel lastig zijn. Je kunt hem niet zomaar eigen maken, zoals een domeinnaam van een website. Je kunt hem wel als het ware claimen, zodat hij bij jouw bedrijf hoort en dan kunnen anderen deze ook gebruiken in berichten als het over jouw bedrijf gaat. Daardoor vergroot jij jouw bekendheid weer.

Eigen hashtag maken

Als je je eigen hashtag wil registreren dan ga je als volgt te werk:

  • Je creëert eerst je eigen hashtag. Let er op dat deze niet te lang is. Maar hij moet wel beschrijvend zijn, zodat mensen meteen weten wat de betekenis is.
  • Als je je keuze hebt gemaakt, dan ga je op verschillende social media platformen deze tag invullen en dan kun je zien of dat deze al in gebruik is. Als dat zo is dan ga je op zoek naar een andere tag.
  • Je wil toch een unieke hashtag ontwikkelen en daarom is hier wel wat zoekwerk voor nodig.
  • Als je er een hebt gevonden dan kun je nu je hashtag registreren op de site Twubs.com maar ook op Hashtags.org.
  • Wanneer je dat hebt gedaan is het aan jou om de tag vaak te gaan gebruiken. Je hebt het niet zomaar geregistreerd, dus zorg dat je hem nu zoveel mogelijk gaat gebruiken (*niet spammen).
  • Moedig anderen aan dat ze op social media ook jouw hashtag gaan gebruiken en zo kun je zorgen dat je meer bekendheid krijgt voor je bedrijf met je eigen hashtag.

Het is zeker de moeite waard!

Je wil bekendheid en deze kun je krijgen als je nu de moeite gaat nemen om je eigen hashtag te registreren. Het is wel van belang dat je iets gaat kiezen wat echt bij je bedrijf past, maar ook wat makkelijk te onthouden is voor de volgers. Zorg ook dat het niet te lang is en dat de betekenis zinvol en duidelijk is voor de mensen die je volgen. Hierdoor weet je ook dat zij het eerder zullen gebruiken. Je hebt misschien niet heel snel een goede hashtag gevonden, maar dat is niet erg. Neem de tijd om ze te ontdekken en te bekijken wat er bij jouw bedrijf past. Als je er een paar hebt, dan ga je op social media actief zoeken of dat ze al eens worden gebruikt (ga onderzoeken bij alle social media platformen). Als ze hier nog niet gebruikt worden, dan kun je dus deze hashtag registreren en als het ware claimen. Dan ga je je eigen hashtag actief inzetten op social media en je zult zien hoe snel het kan gaan als je je eigen hashtag hebt! Je kunt hem gebruiken bij je eigen berichten, foto’s, video’s en bij het nieuws bijvoorbeeld. Deel zoveel mogelijk op social media platformen en zo gaat de bekendheid vanzelf toenemen. Hoe meer volgers je hebt, des te sneller het kan gaan. Maar ook al heb je niet zoveel volgers, toch kan het snel gaan als je de juiste doelgroep maar weet te bereiken!